OПШТИНА БОГАТИЋ ЗАВРШИЛА ПОПИС НЕЛЕГАЛНИХ ОБЈЕКАТА

2. децембра 2016.

У Београду, 30.11.2016.године у Влади Р.Србије одржана је конференција за медије Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре поводом годину дана примене Закона о озакоњењу објеката.
Конференцији су присуствовали начелници округа, као и представници градова и општина који су имали најбоље резултате у попису нелегалних објеката – Крагујевца, Чачка, Лапова, Сврљига и Богатића, као и представници градова и општина  који су донели највише решења о озакоњењу – Београда, Новог Сада, Краљева, Зрењанина и Неготина. Oпштину Богатић на конференцији представљали су Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић и Славко Владимировић, руководилац Одељења за урбанизам, грађевинарство, комуналано стамбене послове и заштиту животне средине.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, овом приликом представила је план како да се озакоњење нелегалних објеката у Србији заврши до краја мандата ове Владе.

“Да би овај задатак био завршен, све локалне самоуправе у Србији добиће могућност да на одређено запосле више од 1.000 људи који ће радити искључиво на пословима озакоњења. У исто време, Министарство је одредило дневне и месечне квоте свакој општини како би озакоњење у Србији било завршено до краја мандата ове владе. Ми ћемо на свака два месеца обавештавати јавност о контроли примене ових мера”, рекла је Михајловићева на конференцији за новинаре поводом годину дана од доношења Закона о озакоњењу објеката.
Потпредседница Владе је додала да је за годину дана од доношења Закона о озакоњењу објеката донето 37.850 решења и да је завршен попис 364.400 објеката, те да је то доказ да “озакоњење не може да се заустави”, и још једном поновила да неће бити новог закона.

Општина Богатић је једна од најуспешнијих општина у Србији јер је од почетка примене закона о озакоњењу који је усвојен пре годину дана пописала све незаконито изграђене објекте на територији општине.
Ненад Бесеровац, председник општине Богатић овом приликом истакао да је Општина Богатић почела на време са пописом нелегалних објеката на територији општине и да је на основу добре организације и ангажовања свих људских и техничких капацитета успела да заврши попис у законском року, пописом последњих објеката у Бадовинцима. На подручју општине Богатић укупно је пописано око 12000 нелегалних објеката, а за 9400 донета су решења.

2209-1480590303

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *