Monthly Archives: oktobar 2016

Održana 4. sednica Skupštine opštine Bogatić

Održana 4. sednica Skupštine opštine Bogatić

Danas je održana 4. sednica Skupštine opštine Bogatić. Po usvajanju dnevnog reda potvrđeni su mandati novizabranim odbornicima u SO Bogatić, dr Biljani Stevanović Nikolić ispred odborničke grupe SPS i Miroslavu Šestiću ispred  JS. Među značajnijim tačkama dnevnog reda bilo je  usvajanje devetomesečnog izveštaja o izvršenju budžeta, kao i rebalans budžeta za 2016.godinu. Odbornici su usvojili… Nastavite sa čitanjem »

Zakazana 4. sednica Skupštine opštine Bogatić

Za ponedeljak, 24.10.2016.godine  sa početkom u  10,00 časova zakazna je četvrta  sednica Skupštine opštine Bogatić. Pred odbornicima Skupštine opštine biće 12 tačaka dnevnog reda, između ostalih i  predlog Odluke o drugoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Bogatić, predlog Odluke o osnivanju akcionarskog društva sa ograničenom odgovornošću “Memorijalni centar za očuvanje kulturno-istorijskih vrednosti i… Nastavite sa čitanjem »

Održana 4. sednica Opštinskog veća Opštine Bogatić

Održana 4. sednica Opštinskog veća Opštine Bogatić

U petak 21.10.2016.godine održana je 4.sednica Opštinskog veća Opštine Bogatić. Među značajnijim tačkama članovi Opštinskog veća utvrdili su predlog Odluke o drugoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu Opštine  Bogatić za 2016.godinu, kao i predlog Zaključka o davanju saglasnosti na Sporazum o međusobnoj saradnji između Brjanskog gradskog Sovjeta narodnih deputata (grad Brjansk- Ruska Federacija) i… Nastavite sa čitanjem »

Počeli radovi na bušenju novog bunara pijaće vode

Počeli radovi na bušenju novog bunara pijaće vode

Danas 19.10.2016.godine na izvorištu pijaće vode u Bogatiću  izvode se primenjena hidrogeološka istraživanja koja prethodne bušenju četvrtog bunara pijaće vode.  Zbog problema povećanja nivoa nitrata  u gradskom vodovodu , opština Bogatić u saradnji sa stručnjacima Rudarsko-geološkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu i JKP “Bogatić” Bogatić izradili su projekat, koji predviđa  izradu novog izvorišta zahvatom vode iz… Nastavite sa čitanjem »

Predsedniku opštine Bogatić uručeno odlikovanje

Predsedniku opštine Bogatić uručeno odlikovanje

Eparhija šabačka odlikovala je Nenada Beserovca, predsednika Opštine Bogatić Ordenom Svetog vladike Nikolaja. Priznanje je Beserovcu uručeno  u Klenju, na svečanosti povodom osvećenja obnovljenog crkvenog hrama. – Odlikovanje shvatam kao priznanje ne meni lično, već za rezultate koje je lokalna samouprava u celini postigla u obnovi hramova u našim mesnim zajednicama. Opština od pre tri… Nastavite sa čitanjem »

Održan radni sastanak Predsedništva SPS

Dana 09.10.2016.godine u Beogradu održan je radni sastanak Predsedništva SPS sa članovima Izvršnog odbora Glavnog odbora, predsednicima opštinskih, gradskih i okružnih organizacija Socijalističke partije Srbije. Sednici su prisustvovali predsednik Opštinskog odbora SPS Bogatić, Nenad Beserovac i predsednik  Okružnog odbora SPS  Mačvanskog okruga dr Goran Makunčević. Dnevni red radnog sastanka odnosio se pre svega na aktivnosti… Nastavite sa čitanjem »

Održana Treća sednica SO Bogatić

Održana Treća sednica SO Bogatić

Dana 27.09.2016.godine održana je Treća sednica Skupštine opštine Bogatić. Odbornici SO Bogatić  između ostalog razmatrali su i usvojili Odluku o usklađivanju odluke o organizovanju  JP.”Direkcija za građevinsko zemljište, puteve i izgradnju opštine Bogatić” sa Zakonom o javnim preduzećima, kao i Odluku o usklađivanju osnivačkog akta JKP. “Bogatić” Bogatić sa Zakonom o javnim preduzećima, usvojena je Odluka… Nastavite sa čitanjem »