Oдржана 4. седница Скупштине општине Богатић

24. октобра 2016.

Данас је одржана 4. седница Скупштине општине Богатић.

По усвајању дневног реда потврђени су мандати новизабраним одборницима у СО Богатић, др Биљани Стевановић Николић испред одборничке групе СПС и Мирославу Шестићу испред  ЈС.

Међу значајнијим тачкама дневног реда било је  усвајање деветомесечног извештаја о извршењу буџета, као и ребаланс буџета за 2016.годину.

Одборници су усвојили и сагласност на Споразум између Брјанског градоског Совјета- Руска Федерација и општине Богатић. Приликом посете Мачванског управног округа Русији, председник општине Богатић Ненад Бесеровац потписао је протокол о сарадњи који је је прерастао у споразум о сарадњи пре свега у области културе, образовања и економске сарадње. По усвајању споразума од стране Скупштине општине Богатић и договора две администрације очекује се посета градоначелника града Брјанска  општини Богатић и званично потписивање споразума. Одборници Скупштине општине усвојили су и Одлуку о оснивању акционарског друштва  “Меморијални центар за очување културно-историјских вредности и одрживи развој Цера”. Овом приликом Начелник Мачванског управног округа , Драгослав Милановић истакао је следеће: “Ово је државни пројекат, који ће финансирати Влада Републике Србије, која је и већински власник друштва. Општина Богатић је један од оснивача са 5 % удела, заједно са Градом Лозницом и општинама Владимирци, Коцељева, Крупањ, Мали Зворник и Љубовија. Поред историјских и културних вредности, пројекат ће имати и едукативни значај и биће од општег интереса за наш народ”.

Одборници су усвојили и Оперативни план зимског одржавања општинских путева и улица за 2016/2017 годину и дали  сагласностskupstina-24-oktobar-1 на Извештај о раду и План рада Центра за социјални рад “Богатић” Богатић и Статут ЈКП “Богатић” Богатић.

На предлог председника Општине Богатић, Ненада Бесеровца, за члана Општинског већа Општине Богатић изабран је  Предраг Ћосић из  Метковића (СПС).

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *