Почели радови на бушењу новог бунара пијаће воде

19. октобра 2016.

Данас 19.10.2016.године на изворишту пијаће воде у Богатићу  изводе се примењена хидрогеолошка истраживања која претходне бушењу четвртог бунара пијаће воде.  Због проблема повећања нивоа нитрата  у градском водоводу , општина Богатић у сарадњи са стручњацима Рударско-геолошког факултета, Универзитета у Београду и ЈКП „Богатић“ Богатић израдили су пројекат, који предвиђа  израду новог изворишта захватом воде из дубљих слојева.

Професор Милојко Лазић, изјавио је да је урађена пројекта документација и на основу истраживања, сматра да се бушењем новог бунара може решити деценијски проблем. Истакао је да је циљ пројекта да се у будућем периоду уради централизовани водосистем на подручју целе општине Богатић, као и да је овим пројектом планирано отварање новог изворишта у Црној Бари, које би покривало пет месних захједница и које би било прикључено на централизовани систем водоснабдевања.

Председник Општине Богатић, Ненад Бесеровац овом приликом истакао је да је за општину Богатић ово веома значајан пројекат, јер ћемо решити проблем повећане количине нитрата у градском водоводу. Такође,истакао је  да је крајњи циљ да цела општина буде покривена градским водоводом, али  и да за то требају финансијска средства која Општина Богатић не може само обезбедити, без помоћи државе. Напоменуо је да су пред руководством општине четири године, у току којих ће покушати да реше бар део нагомиланих проблема.

У склопу ЈКП „Богатић“ Богатић постоје три бунара дубине до 30 метара  и капацитета до 30 литара у секунди.Изградњом четвртог бунара пијаће воде, створиће се услови за наставак реализације пројекта водоснабдевања на целом подручју општине Богатић.bunar-1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *