Opština Bogatić potpisala ugovor o revitalizaciji atarskih puteva

13. jula 2016.

 

Opština Bogatić je jedna od 61 lokalne samouprave koja je dana 12.07.2016.godine u Beogradu sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine potpisala ugovor o korišćenju sredstava za uređenje poljskih puteva i komasacije . Ukupna vrednost ove investicije je 691,6 miliona dinara, a učešće Ministarstva je 304 miliona dinara.

Ugovor o korišćenju sredstava za uređenje poljskih puteva u ime opštine Bogatić potpisao je predsednik Opštine, g-din Nenad Beserovac, koji je ovom prilikom istakao:

„Opština Bogatić već četvrtu godinu za redom je partner Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u projektu sufinansiranja uređenja poljskih puteva. Za našu opštinu ovo je veoma važan ugovor, obzirom da smo izrazito poljoprivredna opština sa 30.000 ha obradive površine i mrežom lokalnih nekategorisanih poljskih puteva u dužini od preko 900 km. Ukupna vrednost projekta iznosi 9.111.460,00 dinara bez PDV-a, od čega je učešće Ministarstva 60 %, što je najveći procenat koji se sufinansira od strane Ministarstva u odnosu na sve lokalne samouprave potpisnice Ugovora. Za našu opštinu i opštine iz treće i četvrte kategorije razvijenosti sa skromnim budžetima, ovo je ogromna pomoć. Zahvalni smo Ministarstvu i želimo da se ove mere koje su se pokazale kao uspešne, realizuju i u budućnosti.“

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković koja je prisustovovala potpisivanju ugovora, ovom prilikom izjavila je :

„Uređenjem poljskih puteva biće omogućen lakši, bezbedniji i efikasniji transport poljoprivrednika, ali i poljoprivrednih proizvoda, što ima poseban značaj za transport voća i povrća. Realizacijom ovih ugovora direktnu korist će imati više hiljada poljoprivrednika, jer će ove puteve koristiti za odlazak i dolazak do svog poljoprivrednog zemljišta. Izgradnja, odnosno revitalizacija poljskih puteva je preduslov ili prvi korak u kompleksnijem uređenju zemljišnog prostora na određenom području, kao i stvaranju većeg poljoprivrednog poseda, koji će omogućiti poljoprivrednicima lakšu i jeftiniju proizvodnju.“

Ministar je podsetila da je izgradnja i revitalizacija poljskih puteva jedna od najznačajnijih mera kojom se poboljšavaju uslovi života i rada poljoprivrednika, ali i svih drugih ljudi koji žive u ruralnom području.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *