Свечано отворена здравствена амбуланта у Дубљу

7. априла 2016.

У Дубљу је данас на Светски дан здравља свечано отворена новоизграђена здравствена амбуланта.Свечаности су присуствовали представници локалне самоуправе, радници Дома здравља Богатић и мештани МЗ Дубље.  Здравствену амбуланту свечано су отворили председник Општине Богатић, Ненад Бесеровац, директор ДЗ Богатић, др Горан Макунчевић и донатор Живодар Радукић.

У изградњу и опремању амбуланте општина је уложила осам милиона динара. Годишње из буџета Општина Богатић издваја око 3,2  % средстава за унапређење здравствене заштите, што је изнад просека улагања многих општина у Србији. Дом здравља послује домаћински и представља репрезентативну установу. Мештани Дубља сада имају најбоље услове да се лече када им буду потребне услуге лекара и медицинског особља. Желим вам да будете здрави и што ређе долазите у амбуланту, за чију изградњу велике заслуге дугујемо добротворима Миланки и Живодару Радукић који су поклонили плац  на којем је објекат саграђен, изјавио је у свом обраћању председник Општине Ненад Бесеровац.

.Мештани Дубља заслужују да после дужег низа година, добију једну адекватну амбуланту која ће пружити све могућности примарне здравствене заштите, изјавио је др Горан Макунчевић директор ДЗ Богатић..

Објекат је саграђен на плацу који су општини поклонили донатори Живодар и Миланка Радукић из Дубља ,који су овом приликом изјавили да су плац дали од срца и никада нису зажалили. Хтели смо да помогнемо нашем селу и да иза нас остане легат по којем ће нас памтити.

Директор Дома здравља Богатић, др Горан Макунчевић овом приликом уручио је посебну плакету донаторима  Живодару и Миланки Радукић.

Posle otvaranja (1) Ambulanta spolja

 

One Comment on “Свечано отворена здравствена амбуланта у Дубљу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *