Oмладина СПС обележила Светски дан здравља

7. априла 2016.

Савет Социјалистичке омладине Богатић, данас је симболичним дељењем црвених јабука у центру Богатића, обележио Светски дан здравља 7. април. У акцији је учествовало око 30 омладинаца.

Светски дан здравља обележава се 7. априла још од 1948. године, а ове године, обележава се под слоганом „ Победи дијабетес“.  О здрављу треба бринути сваки дан, а наша идеја била је  да  суграђанима скренемо пажњу на значај превенције, односно, спречавање настанка обољења .Управо дијабетес, са којим у Србији живи 8,1% становништва,  је једна од хроничних болести која се може превенирати пре свега, здравим начином живота, редовним физиким активностима, престанком пушења, регулисањем телесне тежине, квалитетним сном, смањењњм стреса. Због свега овога,  врло је важно да се здравље негује током читавог живота. Наша порука данас је, чувајмо наше здравље у младости, како бисмо били здрави у старости изјавила је др Тијана Пејовић, кандидат за народног посланика у Народној скупштини, на листи Ивица Дачић- Социјалистичке партије Србије, Јединствена Србија- Драган Марковић Палма и  кандидат за одборника у СО Богатић на листи Општинског одбора СПС Богатић.

Наша снага, енергија и воља су оно што младе привлачи да се активно укључе у политички живот. Србији је потребна младост, а ми само здрави, можемо много.omladina 002

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *