Završena prva faza radova na obaloutvrdi i počela rekonstrukcija nasipa

25. decembra 2015.

U Badovincima su završeni radovi na sanaciji i izgradnji najkritičnijeg dela obaloutvrde na Drini, od Pavlovića mosta prema Crnoj Bari, dužine 500 metara. Na zahtev JVP “Srbijavode”, radove u iznosu od 25 miliona dinara, finansirala je Kancelarija za obnovu i razvoj poplavljenih područja, a izvođač je preduzeće “Jugokop – Podrinje”.
U 2016. godini u planu je uređenje obaloutvrde u dužini od 1.5 kilometar, na tri lokacije od po 500 metara. Ove radove sa 50 miliona dinara finansiraće JVP “Srbijavode”, a Opština Bogatić učestvovaće sa 5 miliona dinara.
Radovi prve faze na rekonstrukciji i sanaciji nasipa, počeli su u Badovincima od Pavlovića mosta, a nastavljaju se u dužini od 7,5 kilometara prema Crnoj Bari. Radi se “kruna nasipa”, priprema za nadogradnju nasipa u visini od 30 do 50 centimetara.
Ovo je priprema za realizaciju Regionalnog projekta odbrane od poplava Mačva-Sava-Drina, izgradnje desnog nasipa na Drini Badovinaca do Banovog Broda, čiji su nosioci JVP “Srbijavode” i Opština Bogatić, a finansijer Kancelarijaza pomoć iobnovu poplavljenih područja.
“Skupštinskom odlukom donetom u novembru 2014. godine i potpisanim sporazumom sa JVP “Srbijavode”, o izgradnji odbrambenog nasipa na Savi i Drini, Opština Bogatić je počela sa izvođenjem radova, koje u ovoj fazi finansira Kancelarija za obnovu i razvoj poplavljenih područja. Kada projekat prođe ocenu u Briselu, na raspolaganju će nam biti opredeljena sredstva od 10 miliona evra, sa kojima ćemo završiti sve projektom predviđene radove. Na taj način u potpunosti ćemo se zaštiti od poplava”, rekao je Nenad Beserovac, predsednik opštine Bogatić
Rešeni su svi imovinsko-pravni odnosi, izvršena je eksproprijacija parcela u priobalnom području, čime su ispunjeni preduslovi da se počne izgradnja nasipa u zapadnoj zoni, na području opštine Bogatić, dužine 18,5 kilometara, kao i pristupnih i servisnih puteva.

2 1

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *