Завршена прва фаза радова на обалоутврди и почела реконструкција насипа

25. децембра 2015.

У Бадовинцима су завршени радови на санацији и изградњи најкритичнијег дела обалоутврде на Дрини, од Павловића моста према Црној Бари, дужине 500 метара. На захтев ЈВП “Србијаводе”, радове у износу од 25 милиона динара, финансирала је Канцеларија за обнову и развој поплављених подручја, а извођач је предузеће “Југокоп – Подриње”.
У 2016. години у плану је уређење обалоутврде у дужини од 1.5 километар, на три локације од по 500 метара. Ове радове са 50 милиона динара финансираће ЈВП “Србијаводе”, а Општина Богатић учествоваће са 5 милиона динара.
Радови прве фазе на реконструкцији и санацији насипа, почели су у Бадовинцима од Павловића моста, а настављају се у дужини од 7,5 километара према Црној Бари. Ради се “круна насипа”, припрема за надоградњу насипа у висини од 30 до 50 центиметара.
Ово је припрема за реализацију Регионалног пројекта одбране од поплава Мачва-Сава-Дрина, изградње десног насипа на Дрини Бадовинаца до Бановог Брода, чији су носиоци ЈВП “Србијаводе” и Општина Богатић, а финансијер Канцеларијаза помоћ иобнову поплављених подручја.
“Скупштинском одлуком донетом у новембру 2014. године и потписаним споразумом са ЈВП “Србијаводе”, о изградњи одбрамбеног насипа на Сави и Дрини, Општина Богатић је почела са извођењем радова, које у овој фази финансира Канцеларија за обнову и развој поплављених подручја. Када пројекат прође оцену у Бриселу, на располагању ће нам бити опредељена средства од 10 милиона евра, са којима ћемо завршити све пројектом предвиђене радове. На тај начин у потпуности ћемо се заштити од поплава”, рекао је Ненад Бесеровац, председник општине Богатић
Решени су сви имовинско-правни односи, извршена је експропријација парцела у приобалном подручју, чиме су испуњени предуслови да се почне изградња насипа у западној зони, на подручју општине Богатић, дужине 18,5 километара, као и приступних и сервисних путева.

2 1

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *