Počeli radovi na sanaciji i izgradnji nasipa na Drini

24. novembra 2015.

Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić, sa Zvonimirom Kocićem, inženjerom JVP „Srbijavode“ prisustvovao je početku radova na sanaciji obale Drine, u okviru projekta sanacije i izgradnje odbrambenog nasipa od Banovog Broda do Pavlovića mosta. Ovaj projekat, vredan 10 miliona evra, dobio je pozitivnu ocenu u Evropskoj komisiji. Realizovaće se do 2017. godine i kada bude završen celo područje opštine Bogatić biće zaštićeno od poplava čak i u slučaju da se ponovi prošlogodišnji visok vodostaj Drine i Save.
– Projekat koji će finansirati Evropska unija za nas je od ogromnog značaja. Praktično celom dužinom toka Drine i Save kroz našu opštinu bićemo zaštićeni od poplava. Lokalna samouprava je uložila izuzetne napore da se u predviđenim rokovima kompletira projektna dokumentacija. Najveći deo posla odnosio se na eksproprijaciju 17 hektara zemljišta u priobalnom području. Za ovu namenu mi smo iz budžeta izdvojili 10 miliona dinara – rekao je Beserovac.
On je dodao da radove koji su započeti finansira Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za obnovu i razvoj JVP „Srbijavode“. Sanacija obale reke košta 25 miliona dinara, a za rekonstrukciju 7,3 kilometra nasipa obezbeđeno je 107 miliona dinara.

Fonet Nasip 1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *