Почели радови на санацији и изградњи насипа на Дрини

24. новембра 2015.

Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић, са Звонимиром Коцићем, инжењером ЈВП „Србијаводе“ присуствовао је почетку радова на санацији обале Дрине, у оквиру пројекта санације и изградње одбрамбеног насипа од Бановог Брода до Павловића моста. Овај пројекат, вредан 10 милиона евра, добио је позитивну оцену у Европској комисији. Реализоваће се до 2017. године и када буде завршен цело подручје општине Богатић биће заштићено од поплава чак и у случају да се понови прошлогодишњи висок водостај Дрине и Саве.
– Пројекат који ће финансирати Европска унија за нас је од огромног значаја. Практично целом дужином тока Дрине и Саве кроз нашу општину бићемо заштићени од поплава. Локална самоуправа је уложила изузетне напоре да се у предвиђеним роковима комплетира пројектна документација. Највећи део посла односио се на експропријацију 17 хектара земљишта у приобалном подручју. За ову намену ми смо из буџета издвојили 10 милиона динара – рекао је Бесеровац.
Он је додао да радове који су започети финансира Влада Републике Србије преко Канцеларије за обнову и развој ЈВП „Србијаводе“. Санација обале реке кошта 25 милиона динара, а за реконструкцију 7,3 километра насипа обезбеђено је 107 милиона динара.

Fonet Nasip 1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *