ODRŽANA 4.SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

Danas 29.10.2020.godine održana je 4.sednica Skupštine opštine Bogatić. Pred odbornicima je se našlo 15 tačaka dnevnog reda. Pre usvajanja dnevnog reda za ovu sednicu, odbornici Socijalističke partije Srbije pri raspravi po Izvodu iz Zapisnika sa prethodne sednice ukazali su na niz nepravilnosti što tehničkih , što suštinskih prilikom usvajanja i donošenje pravnih akata sa prethodne… Nastavite sa čitanjem »

OPŠTINSKO VEĆE DONELO ZAKLJUČAK O OTPISU ZAKUPNINE

OPŠTINSKO VEĆE DONELO ZAKLJUČAK O OTPISU ZAKUPNINE

          Na današnjoj 43. sednici Opštinskog veća opštine Bogatić, članovi  Opštinskgo veća  razmatrali su i doneli Zaključak kojim je utvrđen otpis zakupnine svim zakupcima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost i delatnost pružanja usluga (prodaja hrane, frizerski saloni i sl.) koji imaju zaključen Ugovor o zakupu  sa Opštinom Bogatić, a koji nisu obavljali delatnost nakon proglašenja… Nastavite sa čitanjem »

MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara, članovi Opštinskog odbora SPS Bogatić  uručili su skromne poklone medicinskim sestrama i tehničarima Doma zdravlja Bogatić, u znak  zahvalnosti za rad i plemenitost, požrtvovanost i humanost u najtežim situacijama, a naročito za vreme pandemije izazvane virusom COVID 19. Međunarodni dan medicinskih sestara obeležava se… Nastavite sa čitanjem »

OPŠTINI BOGATIĆ ODOBRENO 5.119.386,00 DINARA IZ BUDŽETSKOG FONDA ZA PROGRAM LOKALNE SAMOUPRAVE

OPŠTINI BOGATIĆ ODOBRENO 5.119.386,00 DINARA IZ BUDŽETSKOG FONDA ZA PROGRAM LOKALNE SAMOUPRAVE

U sredu, 18.03.2020. godine u prostorijama Kolubarskog upravnog okruga, u Valjevu, u prisustvu državnog sekretara Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Žikice Nestorovića i načelnika Kolubarskog upravnog okruga Gorana Milivojevića, predstavnici 8 lokalnih samouprava Kolubarskog i Mačvanskog okruga (Valjevo, Ljig, Osečina, Loznica, Bogatić,Krupanj, Ljubovija i Koceljeva), zaključili su ugovore o korišćenju sredstava Budžetskog fonda za… Nastavite sa čitanjem »

OPŠTINI BOGATIĆ ODOBRENO 7.617.319,20 DINARA ZA MERE POPULACIONE POLITIKE

Opštini Bogatić je jedna od 88 lokalnih samouprava kojoj su odobrena bespovratna sredstva za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave na konkursu Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku. Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, raspisao je 29.01.2020. godine Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje… Nastavite sa čitanjem »

ODRŽANA 42.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE BOGATIĆ

ODRŽANA 42.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE BOGATIĆ

Danas 18.02.2020.godine održana je 42. sednica Opštinskog veća opštine Bogatić. Pred članovima Opštinskog veća našlo se 10 tačaka dnevnog reda. Među značajnijim tačkama dnevnog reda  članovi Opštinskog veća razmatrali su i utvrdili predlog Odluke o angažovanju Eksterne revizije završnog računa opštine Bogatić za 2019.godinu, u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu i predlog Odluke o… Nastavite sa čitanjem »

OPŠTINI BOGATIĆ ODOBRENO 57.450.000,00 DINARA ZA PODRŠKU UNAPREĐENJA LOKALNE INFRASTRUKTURE

Opština Bogatić je jedna od 33 jedinice lokalne samouprave kojoj su po javnom pozivu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave odobrena sredstva za podršku unapređenja lokalne infrastrukture   u okviru realizacije Finansijskog ugovora „Partnerstvo za lokalni razvoj“ između Republike Srbije i Evropske investicione banke, za realizaciju projekta „Sigurni grad – Integrisani sistem bezbednosti“. Projekat „Sigurni… Nastavite sa čitanjem »

DODELJENE VUKOVE NAGRADE ZA 2019.GODINU

DODELJENE VUKOVE NAGRADE ZA 2019.GODINU

Dana 05.02.2020.godine u Beogradu u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja u Predsedništvu Srbije svečano su uručene Vukove nagrade za 2019.godinu za izuzetan doprinos razvoju kulture i Republici Srbiji i svesrpskom kulturnom prostoru. Svečanosti su prisustvovali predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac, direktor Kulturno-obrazovnog centra „Bogatić“ Miloš Simić i porodica Dragana… Nastavite sa čitanjem »

ODRŽANA 41.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

ODRŽANA 41.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Dana 28.01.2020.godine održana je 41.sednica Opštinskog veća Opštine Bogatić. Članovi Opštinskog veća razmatrali su 19 tačaka dnevnog reda. Među značajnijim tačkama dnevnog reda članovi Opštinskog veća utvrdili su predlog Odluke o prvoj izmeni i dopuni Odluke o opštinskim i nekategorisanim putevima na teritoriji opštine Bogatić kojom se put OP-33 Bogatić-Klenje proglašava opštinskim putem. U skladu… Nastavite sa čitanjem »

USVOJEN BUDŽET OPŠTINE BOGATIĆ ZA 2020.GODINU

USVOJEN BUDŽET OPŠTINE BOGATIĆ ZA 2020.GODINU

Dana 25.12.2019.godine održana je 32.sednica Skupštine opštine Bogatić. Odbornici Skupštine opštine razmatali su  sedam tačaka dnevnog reda, od kojih je najznačajnija tačka dnevnog reda bila  usvajanje predloga Odluke o budžetu opštine Bogatić za 2020.godinu. Predsednik Opštine, Nenad Beserovac obrazložio je predlog Odluke o budžetu i tom prilikom istakao: “Odmah može da se primeti da je… Nastavite sa čitanjem »