USVOJEN BUDŽET OPŠTINE BOGATIĆ ZA 2020.GODINU

26. decembra 2019.

Dana 25.12.2019.godine održana je 32.sednica Skupštine opštine Bogatić. Odbornici Skupštine opštine razmatali su  sedam tačaka dnevnog reda, od kojih je najznačajnija tačka dnevnog reda bila  usvajanje predloga Odluke o budžetu opštine Bogatić za 2020.godinu.

Predsednik Opštine, Nenad Beserovac obrazložio je predlog Odluke o budžetu i tom prilikom istakao: “Odmah može da se primeti da je ovaj budžet za oko 90.000.000,00 dinara manji u odnosu na rebalans koji smo usvojili u oktobru, a konkretan razlog za to su projekti koje smo realizovali, što sa  pojedinim ministarstvima, što iz naših izvornih prihoda. Ono  što je  u ovom predlogu Odluke  novo jeste pozicija za  izložbu goveda i ovaca, koja se obnavlja, kao i Sajam poljoprivrede, koji ćemo ponovo organizovati. U okviru pozicije projektno planiranje  planirana su sredstva  za projekat  prečišćavanja otpadnih voda, sanaciju deponije u Sovljaku i rekonstrukciju postojeće vodovodne mreže  u naseljenom mestu Bogatić. Mislim da je budžet realno planiran i ako se prihodi budu realno ostvarivali, trebalo bi sve poslove u 2020.godini da obavio bez problema”.

U nastavku sednice odbornici su razmatrali i usvojili predlog kadrovskog plana pštinske uprave, opštinskog pravobranilaštva, stručnih službi i kabineta predsednika opštine, kao i predlog Odluke o pokretanju postupka pribavljanja  nepokretnosti u javnu svojinu u KO Klenje koja je potrebna za izgradnju trotoara u ovoj mesnoj zajednici. Takođe, doneto je rešenje o pribavljanju u javnu svojinu parcele u Badovincima za proširenje  mesnog groblja. Na  sednici je doneta  i Odluka o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti u Bogatiću investitoru “INFOFIN” Loznica, u cilju izgradnje hotela sa pratećim sadržajem.

3 Comments on “USVOJEN BUDŽET OPŠTINE BOGATIĆ ZA 2020.GODINU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *