ПОТПИСАН УГОВОР О ПРИКЉУЧЕЊУ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ РЕГИОНАЛНОЈ ДЕПОНИЈИ “СРЕМ-МАЧВА”

25. јуна 2019.

Данас 25.06.2019.године у просторијама Општине Богатић свечано је потписан уговог о пружању услуга одлагања комуналног отпада на Регионалну депонију „Срем-Мачва“ између Општине Богатић, ЈКП „Богатић“ Богатић и ЈКП регионална депонија „Срем-Мачва“. Уговоре су потписали Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић, Владан Попадић, в.д. директора ЈКП „Богатић“ и Раде Живковић, в.д. директора ЈКП Регионална депонија „Срем-Мачва“.

Председник Општине Богатић Ненад Бесеровац истакао је следеће:
„Закључењем уговора створили смо могућност да комплетан отпад са територије наше општине депонујемо на Регионалну депонију. Технички услови и могућности су испуњени, тако да већ од 01.јула можемо стартовати са отпремањем отпада. Узимајући у обзир да трошкови отпремања отпада подразумевају додатна средства, став руководства Општине и менаџмента ЈКП „Богатић“ је да за сада нећемо грађене оптеретити новим наметима, јер су средства за ову годину обезбеђена буџетом Општине Богатић и из пословних прихода ЈКП „Богатић“. Бенефити су заиста велике, осим што ћемо одлагати овај отпад који сада организовано прикупљамо на неких 50 % територије, моћи ћемо и да санирамо привремене депоније. Већ крећемо у пројектовање и санацију још две депоније, поред две које смо завршили, и надам се, уз помоћ Министарства за заштиту животне средине и средстава из ЕУ фондова, да ћемо бити у могућности да трајно решимо проблем одлагања комуналног отпада са територије наше општине“.

„Збрињавање комуналног отпада јако је значајно за очување животне средине, а Регионална депонија има капацитете за прикључење и осталих општина у региону. Битно је нагласити да је општина Богатић прва општина из које ће се комунални отпад транспортовати на нашу депонију“, изјавио је Раде Живковић,в.д. директора ЈКП Регионална депонија „Срем-Мачва“.

„ Реализацијом пројекта стварају се услови за унапређење самог система управљања отпадом. До сада је сав дневни прикупљени отпад из наше општине завршавао на централној депонији Нишино поље, а сада ће се створити услови да се он одвози на Регионалну депонију. Депонија Нишино поље ће и даље бити у употреби“, навео је Владан Попадић, в.д.директора ЈКП „Богатић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *