ODRŽANA ČETVRTA GODIŠNJA KONFERENCIJA “IZLAZ IZ SIVE EKONOMIJE”

23. maja 2019.

Predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac, prisustvovao je Četvrtoj godišnjoj konferenciji “Izlaz iz sive ekonomije”, koja se održala u Beogradu, u Palati Srbije u organizaciji Vlade Republike Srbije i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), uz podršku Nemačke razvojne saradnje.
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je, otvarajući ovaj skup na kojem je predstavljen novi Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije, sa Akcionim planom za 2019/20. godinu, istakla da je to jedini način da se obezbede fer uslovi privredi koja posluje u skladu sa zakonima i plaća poreze.
Program koji su pripremili Vlada Republike Srbije i NALED uz podršku Nemačke razvojne saradnje, sadrži 36 mera i 153 aktivnosti, raspoređenih u pet ciljeva – efikasniji nadzor, unapređenje rada Poreske uprave, uvođenje podsticajnih mera za legalno poslovanje i zapošljavanje, smanjenje administrativnog i parafiskalnog opterećenja, jačanje svesti o značaju suzbijanja sive ekonomije.
Članovi Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za suzbijanje sive ekonomije na čelu sa ministrom finansija Sinišom Malim i prevreda okupljena u NALED-ovom Savezu za fer konkurenciju na skupu su razmotrili i druge mere prioritetne Akcionog plana poput jačanja kapaciteta inspekcija, suzbijanja nelegalne gradnje i sive ekonomije u transportu…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *