ОДРЖАН ДРУГИ САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ ДРЖАВНЕ УПРАВЕ ПОВОДОМ РЕШАВАЊА ПРОБЛЕМА НА ГРАНИЧНОМ ПРЕЛАЗУ ПАВЛОВИЋА МОСТ

9. марта 2018.

У Београду, у просторијама Министарства државне управе и локалне самоуправе, у четвртак 08.03.2018. године, са почетком у 11 часова, одржан је други састанак, на тему решавања проблема промета роба преко привременог граничног прелаза на Павловића мосту, за власнике поседа на левој обали реке Дрине.

Састанку су у име ресорног министарства присуствовали Зоран Касаловић, државни секретар, Саша Могић, помоћник министра за локалну самоуправу и Бранислава Ђилас, саветница у Министарству, у име Министарства спољних послова, Горан Продановић и Сава Станковић, чланови групе за границу, у име Управе царине, Сара Срдић, вршилац овлашћења помоћника директора Сектора за тарифске послове и Јасминка Гајић, начелник Одељења за ТАРИС, инструменте царинске и спољнотрговинске заштите, порезе и акцизе. Министарство пољопривреде представљали су: Синиша Котур, шеф Одсека за међународни промет, Управе за ветерину, Лазар Поповић, помоћник директора за опште и правне послове и Драгана Иђић, шеф Одсека за пољопривредну базу података, Управе за аграрна плаћања, Драгољуб Брајовић, начелник Одељења граничне фитосанитарне инспекције, Управе за заштиту биља, Тамара Јеврић из Управе за пољопривредно земљиште и Миланка Давидовић из Сектора за међународну сарадњу. Локалну самоупораву заступао је Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић.

Обзиром да је по закључку са првог састанка, одржаног 28.02.2018. године, Министарство спољних послова доставило мишљење, по коме се промет роба са поседа на левој обали реке Дрине, третира као унутрашњи промет и на који се не примењује Споразум са БиХ о међуграничном промету роба и саобраћаја, представници служби Министарства пољопривреде ће у наредном периоду доставити Управи царина, релевантну документацију, са којом ће се несметано обављати промет, животиња, биљних производа и дрвета са поседа који се налазе у КО Богатић, односно КО Бадовинци, а који се налазе на левој обали реке Дрине, а о чему ће власници поседа бити обавештени преко локалне самоуправе. Стручне службе Општине Богатић, ће се укључити и помоћи власницима имања, у прибављању потребне документације. Један од важних закључака, са одржаног састанка је и да се орочи временски рок у коме ће се завршити све потребне консултације и потписати Споразум између Управе за аграрна плаћања и Управе царине, а на који ће сагласност дати Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарство финансија.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *